Al je openbare conversaties veilig en
doorzoekbaar gearchiveerd

Al je openbare conversaties veilig en doorzoekbaar gearchiveerd

Geen omkijken meer naar de digitale opslag
van je social media.

Geen omkijken meer naar de digitale opslag van je social media.

Je bent niet de enige overheidsinstantie die ermee worstelt: het is wettelijk verplicht om interacties met bedrijven en burgers via social media op te slaan, maar hoe doe je dat veilig en efficiënt? Socialex collectioneert, archiveert en preserveert je openbare conversaties. Zo zorgen we dat deze informatie duurzaam toegankelijk blijft, en dat je voldoet aan de archiefwet.

Zo werkt het

Real-time gesprekscollectie

Socialex haalt je openbare conversaties met bedrijven en burgers op uit je accounts en archiveert ze automatisch. Na installatie heb je er geen omkijken meer naar.

De juiste zoekdata

Elke conversatie krijgt archivistische metadata waarmee je conversaties makkelijk kunt terugvinden.

Verantwoord gearchiveerd

De conversaties worden gearchiveerd in een informatiesysteem naar keuze. Bijvoorbeeld in Socialex of je eigen DMS of zaaksysteem.

Ook private messaging-conversaties archiveren?
Als aanvulling op de opslag van openbare social media-conversaties, biedt Socialex ook private messaging-integratie. Denk aan een-op-een chats met een medewerker van het Klant Contact Center via Twitter, Facebook of Instagram. En nu WhatsApp for Business appen met bedrijven en burgers mogelijk maakt, nemen we deze gesprekken direct mee. Socialex is de eerste social media-archiefdienst die dat kan.